Køb og salg af virksomheder

Køb og salg af virksomheder er meget andet end værdiansættelses-modeller, juridiske dokumenter og finansiering i banken. Det handler om mennesker, relationer og virksomhedens DNA.

Komplet rådgivning inden for køb og salg af virksomheder

Både køb og salg af virksomheder er en proces, der kræver erfaring og rådgivning for at komme vellykket i mål. Hos Vistisen+Lunde er vi med dig hele vejen i denne proces.

Vi tilbyder komplet finansiel rådgivning i forbindelse med generationsskifte, køb og salg af virksomheder samt refinansiering og kapitalfremskaffelse. Det gør vi ved at trække på en lang række kompetencer inden for værdiansættelse, finansiel due diligence, skatterådgivning, regnskabsmæssig rådgivning og rådgivning om strategiske og operationelle problemstillinger.

Værdiansættelse med fokus på optimering

I de fleste processer vil der være behov for finansielle analyser af virksomheden som grundlag for en værdiansættelse med fokus på optimeringspotentialet. Vi hjælper både købere og sælgere med identifikation af informationsbehov til underbygning af værdiansættelse og til sikring af sammenhængen mellem salgs- og datarumsmateriale til brug for due diligence.

Eksempler på, hvad vi kan hjælpe dig med:

  • Værdiansættelse af virksomheder
  • Vurdering af salgbarheden af virksomheden
  • Identifikation af potentielle købere/investorer eller opkøbsmuligheder, herunder deltagelse i forhandling på aftalegrundlaget
  • Forberedelse og gennemførelse af due diligence
  • Salgsmodning, herunder optimering af salgsværdien af virksomheden over tid
  • Strategisk og finansiel analyse af virksomheden, der danner grundlag for vurdering af kapitalbehovet og afkastet på den investerede kapital
  • Generationsskifte inden for familien, til medarbejdere eller eksterne parter
  • Due diligence processen

Vi har gennem adskillige år nydt godt af et velfungerende samarbejde med Vistisen+Lunde – ikke mindst i forbindelse med køb og salg af virksomheder og forretningsområder. Teamet hos Vistisen+Lunde er på et meget højt fagligt niveau og formår samtidig at bevare en løsningsbaseret tilgang.”

– Henrik Kastbjerg, CEO i IT Relation

Salg af virksomhed

Hos Vistisen+Lunde har vi stor erfaring i at rådgive dig om de valg, der skal træffes inden et salg af din virksomhed. Der er ofte behov for en fuld gennemgang af virksomheden for at identificere de steder, du med en relativ lille indsats kan gøre en stor forskel for værdien og en potentiel købers opfattelse.

Det er en stor beslutning at sælge sin virksomhed, og som regel har du kun én chance for at gøre det rigtigt. Derfor sørger vi for, at salgsprocessen bliver planlagt og styret, så du får det maksimale udbytte af dit salg. Vi sammensætter et hold med de rette kompetencer, der står klar til at assistere dig igennem hele processen.

Køb af virksomhed

Det er vigtigt, at der ikke dukker forhold op efter dit virksomhedskøb, som burde være identificeret på forhånd. Med vores store erfaring hjælper vi dig med at vurdere, om prisen er den rigtige, om forretningsmodellen og budgetterne hænger sammen og om selve gennemførelsen af den finansielle due diligence forløber efter bogen.

Der er ofte et finansieringsbehov i forbindelse med køb af en virksomhed. Det kan enten ske i form af egenfinansiering, fremmedfinansiering eller sælgerfinansiering – eller en kombination heraf. Vi hjælper dig med gennemgangen af langtidsbudgetter og den optimale finansieringsstruktur.

Samarbejder du med os om et virksomhedskøb, sørger vi for at sammensætte et kompetent og erfarent hold, der styrer din købsproces sikkert i mål og giver dig tryghed i hele forløbet.

Hvorfor vælge Vistisen+Lunde til at assistere dig med køb og salg af virksomheder?

Vi gør det ikke kompliceret

Vi hjælper dig med køb og salg af virksomheder uden at gøre det kompliceret eller unødvendig dyrt.

Få løst udfordringerne 

Vi hjælper dig med at identificere og løse udfordringer, før du sætter din virksomhed til salg eller før du står overfor et køb.

Stor erfaring med køb og salg

Vi har stor erfaring i at gennemføre køb og salg af virksomheder samt generationsskifter, herunder arv og gaver til nærtstående.  

Skal vi hjælpe dig med køb og salg af virksomheder?

Vi er altid klar på en fortrolig snak om mulighederne for et køb eller et salg.

Peter Kvistgaard Toft

Statsautoriseret revisor

smartphone+45 29 16 11 22

phone+45 97 12 52 44

mailE-mail

Peter Kvistgaard Toft

Bliv ringet op

keyboard_arrow_up
Loading...