Nyheder


Skattefri gavekort for 1.200 kroner – men der gælder særlige betingelser

20. april 2021

Regeringen har tidligere meldt ud, at der skulle være mulighed for, at virksomheder kunne give deres ansatte et gavekort på op til 1.200 kroner til restauranter, hoteller samt oplevelser mv. Dette lovforslag er vedtaget, så der er klarhed over, hvilke gavekort, som virksomhederne kan give deres ansatte.

Gavekortet er skattefrit

Efter de almindelige regler, så ville en ansat skulle beskattes, hvis virksomheden gav et gavekort på 1.200 kroner til en ansat. De nye regler er derfor en undtagelse til de eksisterende regler, så en ansat ikke vil blive beskattet, forudsat at gavekortet er omfattet af de særlige regler. Virksomheden vil have skattemæssigt fradrag for gavekortet. 

Der skal være tale om et gavekort

Det er en forudsætning, at virksomheden giver den ansatte et gavekort. Virksomheden kan således ikke som alternativ vælge at refundere en ansats udlæg til eksempelvis et restaurantbesøg.

Gavekortet må kun anvendes til særlige brancher

Gavekortet gælder ifølge loven til ”køb af hotelydelser m.v., restaurationsydelser m.v. og forlystelsesydelser, herunder hos museer, teatre og biografer m.v.”.

Hotelydelser er hoteller, gæstgiverier, vandrehjem, moteller, campingpladser og lignende, samt sommerhusophold.

Restaurationsydelser er restauranter, herunder fastfoodrestauranter, caféer, pølseboder og lignende. 

Forlystelser er forlystelsesparker, sportslige arrangementer, museer, kunsthaller, teatre og andre udbydere af scenekunstforestillinger, herunder også musicals og revyer, multiarenaer, cirkus, festivaler, spillesteder, koncert- og kulturhuse, zoologiske haver og lignende.

Gavekortet gælder både til ydelser i Danmark og til ydelser i andre EU og EØS lande.

Gælder kun ansatte

Skattefritagelsen for gavekort gælder kun virksomhedens ansatte. Det gælder derfor ikke, hvis virksomheden giver gavekort til eksempelvis konsulenter, praktikanter, bestyrelsesmedlemmer mv. 

Skal gives i 2021

Virksomheden skal give gavekortet i 2021. Det er ikke en forudsætning, at den ansatte gør brug af gavekortet i 2021, men det skal gives til den ansatte inden udgangen af 2021.

Maksimalt 1.200 kroner

Den ansatte må maksimalt modtage gavekort på en samlet værdi på 1.200 kroner. Hvis den ansatte eksempelvis får gavekort på 1.200 kroner fra 2 virksomheder, så vil grænsen på 1.200 kroner være overskredet, og så vil den ansatte være skattepligtig af det samlede beløb, som der er modtaget gavekort for. Det er den ansatte, som skal sørge for at selvangive det skattepligtige beløb, når selvangivelsen for 2021 indberettes, hvis grænsen på 1.200 kroner er overskredet.

Download revisorspalten som PDF

Denne artikel er skrevet af Vistisen+Lunde til Herning Folkeblad.

Tilbage


keyboard_arrow_up
Loading...