Har du registreringsafgift tilgode?

26. marts 2019

Bilejere kan have registreringsafgift tilgode, hvis de har købt ny bil efter 1. januar 2018. Det er nemt at se, om man er blandt dem der har registreringsafgift tilgode.

Årsagen skyldes ny forbrugsmåling

I løbet af 2018 skete der en overgang til en ny type forbrugsmåling kaldet WLTP (”Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure”). Den nye type forbrugsmåling skal give et bedre og mere præcist grundlag for vurderingen af, hvor langt en bil kører på literen, og hvor meget den forurener. Den gamle test NEDC (”New European Driving Cycle”) fra 1980’erne bliver dermed erstattet.

Den nye forbrugsmåling måler i gennemsnit bilers brændstofforbrug ca. 20% højere end den tidligere anvendte metode. Det har ført til, at en række biler vil stige i registreringsafgift, da brændstofforbruget påvirker størrelsen af registreringsafgiften. Folketinget vedtog derfor en omregning mellem den nye og den tidligere anvendte forbrugsmåling. Denne omregning skulle ske med tilbagevirkende kraft, og derfor kan bilejere, der har købt ny bil fra 1. januar 2018 og frem være berettiget til at få en andel af registreringsafgiften retur.

Så nemt ser du, om du har registreringsafgift tilgode

Ved at logge ind på www.wltp.dk, og her indtaste bilens nummerplade, kan man få oplyst, om man har registreringsafgift tilgode. Man kan dog ikke få oplyst, hvor meget man har tilgode, men blot om man har registreringsafgift tilgode eller ej. Alternativt kan man via www.skat.dk undersøge hvor meget, der skal betales i registreringsafgift for en bestemt type bil, og sammenholde dette med den faktisk betalte registreringsafgift.

Tilbagebetaling sker via forhandleren

Tilbagebetalingen af den for meget betalte registreringsafgift sker ved, at SKAT tilbagebetaler det for meget opkrævede beløb til den, der har indbetalt registreringsafgiften. I langt de fleste tilfælde vil det være bilforhandleren, som oprindeligt har indbetalt registreringsafgiften, og dermed også bilforhandleren, som skal tilbagebetale en eventuelt for meget betalt registreringsafgift til kunden.

Det er meget individuelt fra bil til bil, hvor meget der fejlagtigt er opkrævet i registreringsafgift.

Der kan også være fejl i grøn ejerafgift

En ulykke kommer sjældent alene, derfor kan overgangen til WLTP også have medført, at der fejlagtigt er opkrævet for meget i grøn ejerafgift. I modsætning til tilbagebetalingen af for meget betalt registreringsafgift, så sker tilbagebetaling af for meget betalt grøn ejerafgift direkte til ejeren af bilen. Forhandleren vil derfor ikke være involveret i at ”videreekspedere” disse penge.

Download revisorspalten som PDF

Denne artikel er skrevet af Vistisen+Lunde til Herning Folkeblad

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...