Nyheder


Varer købt på ferien kan udløse moms og told

14. maj 2018

Feriesæsonen nærmer sig og på mange destinationer kan man blive fristet til at købe elektronik, tøj, smykker mv., men det kan udløse krav om betaling af moms og told.

Fra EU lande må der medbringes næsten alt

For så vidt angår varer der er købt i EU lande, må man som udgangspunkt frit bringe varerne ind i landet så længe varerne er til eget forbrug. Der gælder dog særlige regler for blandt andet tobak og alkohol.

Fra ikke-EU lande afhænger reglerne af transportmidlet

For varer der er købt i forbindelse med ferier eller forretningsrejser, gælder der specielle regler for, hvor meget man må bringe ind i landet fra ikke-EU lande. Reglerne er afhængige af, om man rejser "til lands" eller "til vands eller i luften". Hvis man rejser ind i Danmark med fly eller skib, skal der betales told og moms af varernes værdi, hvis man har købt varer for mere end 3.250 kroner. Rejser man med bil, tog eller bus, må der maksimalt medbringes varer for op til 2.250 kroner. Ellers skal der betales moms og told.

Beløbene gælder for den samlede værdi af de varer, der er købt og som bringes ind i landet. Man skal kunne dokumentere varernes pris, hvorfor man altid bør have en kvittering, som man kan fremvise, når man rejser ind i Danmark.

Reglerne gælder kun, hvis der er tale om varer, som er til eget brug. Også her gælder der dog særlige regler for blandt andet tobak og alkohol.

Det kan koste bøder

Hvis man har købt varer i ikke-EU lande, som overstiger de nævnte grænser, så skal man henvende sig til SKAT ved indrejsen til Danmark (i "den røde kanal" eller alternativt i toldekspeditionen).

Hvis reglerne overtrædes, kan man få en bøde. Som regel er bøden 1-2 gange det beløb, som man skulle have betalt i moms og told. Ud over bøden skal man fortsat betale moms og told.

Det kan derfor blive dyrt, at købe varer på ferien eller forretningsrejsen og medbringe dem til Danmark.

Fakta:

  • Fra EU lande kan man som udgangspunkt medbringe alle varer
  • Fra ikke-EU lande kan man medbringe varer for op til henholdsvis 2.250 og 3.250 kroner afhængig af transportmidlet
  • Købes der varer ud over dette beløb, skal man ved indrejsen henvende sig til SKAT
  • Der gælder særlige regler for blandt andet tobak og alkohol
  • Overtrædelse af reglerne kan medføre bøde

Download revisorspalten som PDF

Denne artikel er skrevet af Vistisen+Lunde til Herning Folkeblad.

Tilbage

keyboard_arrow_up
Loading...